Известие

Collapse
No announcement yet.

датчик температура въздух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• датчик температура въздух

Има ли такъв датчик при туин спарк моторите и ако има къде се намира, че ме гложди ако ми прави номера нещо да го сменям да съм сигурен че е ОК. И още нещо свързано с температурата на въздуха-винаги ли постъпващия въздух идва от едно и също място или съществува някав клапан който разпределя примерно зимата да смуче по топъл а лятото по хладен Може да ви се сторят малко тапички тези въпроси но ми е интересно да знам как работи колата ми Поздрави
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
    Има ли такъв датчик при туин спарк моторите и ако има къде се намира, че ме гложди ако ми прави номера нещо да го сменям да съм сигурен че е ОК. И още нещо свързано с температурата на въздуха-винаги ли постъпващия въздух идва от едно и също място или съществува някав клапан който разпределя примерно зимата да смуче по топъл а лятото по хладен Може да ви се сторят малко тапички тези въпроси но ми е интересно да знам как работи колата ми Поздрави
    Датчика за температурата на входящия въздух се намира в дебитомера ти. И въздуха минава винаги през едно и също място.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

благодаря колега

Comment

Да не се отплеснеш да слагаш някакъв резистор за да заблуждаваш екуто че въздуха е по студен, че чух лоши отзиви от подобни волтопроменящи изцепки....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Да не се отплеснеш да слагаш някакъв резистор за да заблуждаваш екуто че въздуха е по студен, че чух лоши отзиви от подобни волтопроменящи изцепки....
          Що бе? Ще буха повечко гориво... ще понавървява
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Що бе? Ще буха повечко гориво... ще понавървява
            Остъй ти тая работа.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

не далеч съм от тази мисъл, просто ми беше любопитно

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Аз това съм си го мислил но за датчика на температурата на водата защото той би тярбвало ако двигателя е студен сместа да е по богата от колкото само ако въздуха е по студен. И си го мисля дали не може де се сложи още един датчик някъде на студено в коша на мотора и да се превключва с ключе или нещо подобно. Обаче изникват няколко въпроса първо тярбва да се вземе и замести стойноста за компа на колата а тази на таблото да си остане от датчика на двигателя.Второ е дели двигателя не се спува софтуерно когато температурата му е ниски и как да стане превключването че да не се записва грешка защото след превключване за момент компа на колата няма даима връзка с датчика и ще запише грешка.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                X